Friday, September 28, 2012

ေခ်ာကလက္ႏို႔၏ က်န္းမာေရး အက်ဳိးေက်းဇူး

0 comments
ဆိုင္ေတြေရာက္လို႔ ဘာမွာရမလဲ မသိရင္ ေခ်ာကလက္ႏို႔ ပူပူတစ္ခြက္ကိုသာ မွာၿပီးေသာက္ လိုက္ပါ။ ေခ်ာကလက္ႏို႔တစ္ခြက္မွာ က်န္းမွာေရး အက်ဳိးေက်းဇူးေတြ အမ်ားႀကီးပါဝင္ပါတယ္။ 

ကယ္လ္စီယမ္ပါဝင္မႈ ျမင့္မားျခင္း
 ေခ်ာကလက္ႏို႔ကို ေသာက္လိုက္တဲ့အခါ ပါဝင္တဲ့ ကယ္လ္စီယမ္ဓာတ္ကို ခႏၶာကိုယ္မွ စုပ္ယူၿပီး အဆီေလ်ာ့ က်ေအာင္နဲ႔ အ႐ုိးသန္မာေအာင္ လုပ္ေဆာင္ေပးေၾကာင္း လတ္တေလာေလ့လာမႈေတြက ဆိုပါတယ္။   ေခ်ာကလက္နို႔မွာ ကယ္လ္စီယမ္ ပါဝင္မႈျမင့္မားတာေၾကာင့္ ခႏၶာကိုယ္မွ အဆီစုပ္ယူႏိုင္စြမ္းဟာလည္း   ေလ်ာ့က်သြားပါတယ္။

 ဗီတာမင္ဒီ ပါဝင္ျခင္း 
ဗီတာမင္ဒီနဲ႔ ကယ္လ္စီယမ္ဟာ ခႏၶာကိုယ္ထဲမွာ အဆီေလ်ာ့က်ေအာင္ လက္တဲြလုပ္ေဆာင္ၾကပါတယ္။ ဗီတာမင္ဒီဟာ စားလုိက္တဲ့ အစားအေသာက္မွ ကယ္လ္စီယမ္စုပ္ယူအားေကာင္းေအာင္ ပံ့ပိုးေပး ပါတယ္။ ႏို႔မွာ ဗီတာမင္ဒီမ်ားစြာ ပါဝင္တဲ့အတြက္ ေခ်ာကလက္ႏို႔ေသာက္တာဟာ  ေနေရာင္ျခည္ထဲေန တာ လိုပဲ ဗီတာမင္ဒီကို ရရွိေစပါတယ္။ 

အေမာခံႏိုင္ျခင္း 
 ေခ်ာကလက္ႏို႔ေသာက္တာဟာ အေမာခံႏိုင္ၿပီး သက္လံုေကာင္းေစပါတယ္။ ဒါဟာ ႏို႔မွာပါတဲ့ ဓာတ္ဆား (Electrolytes)ေတြဟာ အခ်ိန္ၾကာၾကာ ေရဓာတ္ျပည့္ဝေနေစတာေၾကာင့္ပါ။ အားကစားမလုပ္ခင္မွာ ႐ိုး႐ိုးေရေသာက္တာထက္ ေခ်ာကလက္ႏို႔ေသာက္တာဟာ ႂကြက္သားေတြကို စြမ္းအင္ပိုရရွိေစၿပီး လန္း ဆန္း ကာ သက္လံုေကာင္းေစပါတယ္။

 အသားဓာတ္ပါဝင္ျခင္း 
 ေခ်ာကလက္ႏို႔ ရွစ္ေအာင္စတစ္ခြက္မွာ အသားဓာတ္ရွစ္ဂရမ္ပါဝင္ပါတယ္။ ခႏၶာကိုယ္မွာ ႂကြက္သားမွ်င္ အသစ္တည္ေဆာက္ႏိုင္ဖို႔ အသားဓာတ္ ၁၀ ဂရမ္လိုအပ္တာေၾကာင့္ ေခ်ာကလက္ႏို႔ကို ရွစ္ေအာင္စ သံုးခြက္ေသာက္ေပးးပါက ခႏၶာကိုယ္ရဲ႕ ဇီဝျဖစ္ပ်က္မႈေကာင္းကာ တစ္ေန႔လံုး သန္မာၿပီး မေမာမပန္း အလုပ္လုပ္ႏိုင္ပါလိမ့္မယ္။

Leave a Reply

 
Khun Saw Maung © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here