
ေတြမွာ အက်ဳိးရွိႏုိင္တဲ့ ဦးေႏွာက္ဆဲလ္ ထုတ္လုပ္မႈ ျမင့္
မားႏုိင္ေၾကာင္း မၾကာခင္က ျပဳလုပ္တဲ့ ေမာ္လီက်ဴလာ အာဟာရနဲ႔ အစားအေသာက္ ဆုိင္ ရာ ေလ့လာမႈမွာ
ေဖာ္ျပ ထားပါတယ္။
လက္ဖက္ရည္ၾကမ္းကို ႏွလံုးေသြးေၾကာေရာဂါ မျဖစ္
ေအာင္ ကာကြယ္ဖို႔ ေလ့လာမႈေတြ အမ်ား အျပား
ျပဳ လုပ္ထားၿပီး ျဖစ္ပါတယ္။ အခုေလ့လာမႈမွာ လက္ဖက္ ရည္ၾကမ္းမွာ ပါဝင္တဲ့ ဓာတုပစၥည္း (Epigallocat echin- 3 gallate, EGCG) ရဲ႕ ဂုဏ္သတၱိဟာ ဦးေႏွာက္ဆဲလ္ေတြ
အေပၚ အက်ိဳးသက္ေရာက္မႈကို ေလ့ လာခဲ့ပါတယ္။
EGCG ဟာ ဓာတ္တုိး ဆန္႔က်င္ပစၥည္း တစ္မ်ဳိးျဖစ္ၿပီး အသက္ႀကီးျခင္းနဲ႔ သက္ဆုိင္တဲ့ ပ်က္စီးယုိယြင္း တဲ့
ေရာဂါေတြေပၚမွာ အလြန္ အက်ဳိးရွိတယ္လုိ႔ ေတြ႕ရွိခဲ့ပါတယ္။ EGCG ဟာ ဦးေႏွာက္ အာ႐ံုခံဆဲလ္ေတြ ထုတ္လုပ္မႈ ျမင့္မားေစတာေၾကာင့္ သင္ၾကားေရးမွာ အေထာက္အကူျဖစ္ေစၿပီး အရာဝတၳဳေတြ၊ အမည္နာ မေတြနဲ႔ ေနရာေဒသေတြကို မွတ္မိႏုိင္စြမ္း ပိုေကာင္းလာတယ္လုိ႔ ဆုိပါတယ္။